onsdag 3. november 2010

Nettskya

Jeg har lest og jobba litt med Google Docs.
Et av arrangementene våre under Litteraturfestivalen var en Bokbrunch. Vi inviterte pensjonister og andre med fri på formiddagen til et hyggelig samvær med mat og bøker til biblioteket mandag formiddag. Vi 3 bibliotekarer ved Nittedal bibliotek presenterte 2 bøker hver.
Under forberedelsen til denne bokpresentasjonen tenkte jeg at jeg skulle prøve GoogleDocs, slik at jeg kunne jobbe med dokumentet både hjemme og på jobb.
Jeg opprettet en konto og begynte å skrive et dokument. Jeg kom bare et lite stykke på vei før jeg måtte avslutte. Jeg lagret det - og dermed forsvant det....
Jeg hadde ikke tid til å pludre med dette da (borte vekk var det), så jeg skrev et dokument på "gamlemåten" og sendte det mellom jobb og hjemme på epost.
Men når jeg nå begynte å jobbe med Google Docs igjen, låg det jammen der...!   Hvordan legger man til en lenke, mon tro?
Jeg har også prøvd å lage en presentasjon der jeg hadde lyst til å legg inn noen bilder (fra bokbrunchen), men det fikk jeg ikke til.

Dette tror jeg vil være et nyttig verktøy for meg. Jeg har ofte behov for å sitte både på jobb og hjemme for å forberede meg til f.eks bokprater o.l. og da kan man jo slippe å sende det fram og tilbake med epost.

Det kan også bli aktuelt å dele et dokument med andre, slik at flere kan jobbe med det samme

1 kommentar:

  1. En lenke i dokumentet?
    Å legge til bilder i presentasjon er aller enklest dersom du har bildet lagret på maskinen. Da velger du "Sett inn" - og Bilde.
    Jeg bruker nesten bare Google Docs nå, syns det er veldig greit å slippe å forholde meg til minnepinne!

    SvarSlett